Realizace

AVAST Software – ACP Enterprise Praha

Restaurace pro zaměstnance softwarové firmy sestávající ze 3 hlavních částí:

  • Hlavní varná část s mytím
  • Úsek rychlého občerstvení, salátů, pizzy, včetně snackové kuchyně a self-service obsluhy
  • Nápojový úsek, bar s doplňkovým sortimentem

Celková kapacita restaurace je cca 500 jídel denně s celodenním provozem – podávaní snídaní, obědů i večeří jako hlavních pokrmů a doplňkovým sortimentem ve zbývajících částech dne. Restaurace je koncipována jako zátěžový prostor s přípravou velkého sortimentu pokrmů vysoké kvality, což klade vysoké nároky na spolehlivost a dostatečnou výkonnost zařízení.

Hlavní příprava jídel probíhá v monoblokovém varném centru vyrobeném pro zákazníka na míru, doplněným sestavou konvektomatů a doplňkových varných zařízení. V této části se nachází rovněž mytí černého i bílého nádobí, vybavené kompaktní košovou myčkou nádobí vybavenou mimo jiné tepelnou rekuperací a vzhledem k velmi omezenému prostoru rovněž integrovanou sušící zónou s mechanickou 90° otočkou.

V druhé části stojí na míru postavený kombinovaný výdejní a varný systém, disponující mimo jiné kompletním vybavením pro výrobu pizzy, včetně pece a kynárny, minutkovou kompaktní kuchyní anebo samoobslužným soup barem.

Třetí část je více než 9 m dlouhý bar včetně zapuštěných designových vitrín, včetně zázemí a nápojového centra, vybaveného kromě jiného špičkovým italským kávovarem La Cimbali.

Restaurace disponuje vzhledem k široké nabídce pokrmů velkorysým skladovacím prostorem reprezentovaným několika chlazenými a mrazícími boxy. Vzhledem k umístění celého provozu v 8. NP budovy pro nás byla jejich dodávka náročným úkolem zejména kvůli umístění agregátů ve 13. NP na střeše budovy a jejich propojení s boxy více než 50m dlouhým potrubím, což kladlo extrémní nároky na dodání dostatečně dimenzovaných agregátů a na bezchybné provedení celého vedení od boxů k agregátům.

Globus, Praha

Freeflow systém pro výdej jídel návštěvníkům i zaměstnancům. Celková kapacita systému: >3500 jídel/den. 100% Front cooking v unikátním semimonoblokovém řešení , finalizace a minutková příprava v systému drop-in.

Zákaznické řešení na míru včetně projektové dokumentace a výrobní dokumentace, dodávky a montáže, školení a komplexních poprodejních služeb v systému komplexní technické péče. Monoblokové varné centrum vyrobené na zakázku obsahuje špičkové komponenty v bezespárovém řešení s centrálními přívody médií.

Integrované plnoautomatické fritézy s programovatelným zdvihem, filtrací oleje a elektronickým systémem eliminace tvorby akrylamidů.
Chlazené prostory v podstavě monobloku. Bezespárově(!) integrované výklopné pánve s motorickým zdvihem vany. Celonerezové sendvičové vany 85l s ochranou proti přelití.

Výdejní linka s vloženými drop-in moduly a variabilním zasklením pro service/self service výdej teplých jídel. Vany bez nutnosti náplně vody, se zónovým ohřevem a teplotou až 110°C. Quartz infračervené ozařování shora s plynule regulovatelným výkonem. Konstrukce AISI 304+ 20/10 Scotchbrite, povrchové plochy leštěný Granit Sardo, 30mm. Zákaznický salátový bar na míru s vloženými drop-in ventilovanými moduly se stavitelnou výškou umístění nádob a možností provozu s ledovou tříští nebo bez ledu s nuceným oběhem studeného vzduchu. Individuálně řešené osvětlení kulovými vysokovýkonnými LED spoty s optimalizovanou teplotou světelného svazku (3500K pro teplé moduly, 5000K pro chlazené moduly).

Samostatné pracoviště
WOK – Grill – Minutky – Pasta Bar
integrované indukční wok moduly
klasické termické moduly
vybaveno chlazením a ochranným temperovaným zasklením.

Špičkové konvektomaty Combistar FX, oceněné mezinárodními cenami, s řadou patentovaných řešení, otevíráním komory bez nutnosti použít ruku, jedinečným programovým řízením přímou volbou z obrazového menu v českém jazyce bez nastavování jakýchkoli dalších provozních parametrů, připojitelným řízeným vyvíječem kouře pro uzení a přímým řízením vnitřní vlhkosti pomocí indukční sondy umístěné ve varném prostoru. Konstruováno pro extrémní spolehlivost a životnost > 50 000 provozních hodin.

Komplexní přípravný systém, front cooking monobloková varna na míru, minutková kuchyně, tunelové mytí stolního nádobí (4200ks/h)s turbínovým sušením a systémem Divojet s prodlouženou kontaktní dobou, granulové mytí provozního nádobí, výdejní systém na míru.
Materiály: Granit přírodní Sardo vysoce leštěný, nerez třídy AISI 304+ Scotchbrite 20/10 polomat bez brusných vrypů

TV NOVA, Praha

Kombinovaný flow/freeflow systém pro výdej jídel zaměstnancům s těžištěm v podobě front cooking monoblokového řešení v zákaznickém designu na míru.
Celková kapacita systému: >900 jídel/den. Vedlejší příprava jídel v zázemí, hlavní příprava a finalizace v systému front cooking.

Zákaznické řešení na míru včetně projektové dokumentace a výrobní dokumentace, dodávky a montáže, školení a komplexních poprodejních služeb v systému komplexní technické péče.

Linkový výdej s drop-in klasickými a indukčními moduly. Zaměstnanecký bar na galerii nad hlavní jídelnou. Monoblokové varné centrum vyrobené na míru a v designu dle přání zákazníka.

Chlazení v podstavné části, bezespárová pracovní plocha z nerezového scotchbrite materiálu síly 3mm. Vsazené segmentové a celoplošné indukční systémy. Keramický salamander v nástavbě. Integrované přívody vody k pracovním plochám.

Granulová All-in one myčka Granuldisk Combi plně schopná mýt stolní i provozní nádobí v automatickém provozu rozpoznání nádobí bez ruční volby režimu.

Přípravná kuchyně v zázemí, konvenční řešení ve vysoké kvalitě. Komplexní přípravný systém, konvenční varna, minutková kuchyně, tunelové mytí stolního nádobí (2100ks/h), granulové mytí provozního nádobí, výdejní systém na míru.

Materiály: Mikrozrnný přírodní granit v high-end kvalitě Black Zimbabwe, nerez třídy AISI 304+ Scotchbrite 20/10 polomat bez brusných vrypů.

Globus, Ostrava

Kombinovaný flow/freeflow systém pro výdej jídel návštěvníkům i zaměstnancům. Celková kapacita systému: >2500 jídel/den. Hlavní příprava jídel v zázemí, finalizace a minutková příprava v systému front cooking.

Zákaznické řešení na míru včetně projektové dokumentace a výrobní dokumentace, dodávky a montáže, školení a komplexních poprodejních služeb v systému komplexní technické péče.

Komplexní přípravný systém, konvenční varna, minutková kuchyně, tunelové mytí stolního nádobí (3100ks/h), granulové mytí provozního nádobí, výdejní systém na míru.

Materiály: Granit přírodní, nerez třídy AISI 304+ Scotchbrite 20/10 polomat bez brusných vrypů